Hoe leg je de basis voor een eigen website?

Vrijwel ieder bedrijf heeft tegenwoordig een eigen website. Geldt dit niet voor jouw onderneming? Dan wordt het de hoogste tijd om hiermee aan de slag te gaan. Een website kan namelijk gezien worden als het digitale visitekaartje van jouw bedrijf. Als je geen ervaring hebt met websites, weet je mogelijk niet goed hoe je moet beginnen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk hoe je de basis legt voor een eigen website.

Registreer de domeinnaam

Voordat je aan de slag gaat met jouw eigen website, raden wij je aan een domeinnaam te kiezen. Als het om een website voor een bedrijf gaat, bevat de URL vaak de bedrijfsnaam. Je moet overigens niet alleen een geschikte URL bedenken, maar ook een extensie kiezen. Wil je bijvoorbeeld dat jouw domeinnaam eindigt op .nl of ga je toch voor .com?

Wanneer je deze keuzes gemaakt hebt, wordt het de hoogste tijd om jouw domeinnaam te registreren. Hiervoor richt jij je tot een hostingprovider. Op de site van deze partij typ je simpelweg de gewenste domeinnaam in en de registrar laat je zien wat de mogelijkheden zijn. Wanneer het domein nog beschikbaar is, registreer je deze. Is de domeinnaam reeds in gebruik? Dan kun je een nieuwe bedenken of voor een andere extensie kiezen.

Kies een geschikte webhosting

De basis van een website gaat verder dan alleen het registreren van een domeinnaam. Je hebt namelijk ook webhosting nodig. Hiervoor sluit je een contract af bij een hostingprovider. Dankzij dit contract verzeker jij je van een stukje ruimte op de server van deze partij. Op deze server worden de bestanden van jouw website opgeslagen. Hierdoor is het voor bezoekers mogelijk om jouw website te bekijken.

Wie denkt dat alle hostingproviders dezelfde pakketten aanbieden, heeft het mis. De ene partij biedt bijvoorbeeld een uitgebreider pakket aan dan de andere. Daarbij komt dat de prijzen van pakketten behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. Daarom raden wij je aan altijd een vergelijking te maken. Op deze manier vind je niet alleen goedkope webhosting, maar ook een pakket met de beste voorwaarden.

Begin met bouwen

Heb je de domeinnaam geregistreerd en een webhostingpakket afgesloten? Dan kun je beginnen met het bouwen van jouw website. Als je kennis hebt van het bouwen van websites, hoeven we jou vast niet te vertellen hoe je dit aanpakt. Wanneer het je ontbreekt aan deze kennis, weet je waarschijnlijk niet hoe je moet beginnen. Daarom besteed je het bouwen van jouw website mogelijk uit aan een professional. Dit is een optie, maar dit kost je wel behoorlijk wat geld. Vind je dit zonde? Maak dan gebruik van een contentmanagementsysteem, zoals WordPress. Met behulp van zo’n systeem is iedereen in staat om zelf een website te bouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*