Ongemakken met je mobiel voorkomen!

Iedereen heeft er wel een: een mobieltje. Een mobiele telefoon zien veel mensen als onmisbaar. Tegenwoordig komen er steeds betere en handigere mobiele telefoons uit. Telefoons komen tegenwoordig met 5G uit en zelfs zonder enige knoppen. Dat mobieltjes zo populair zijn is natuurlijk niet zo gek. Ze zijn makkelijk in gebruik en je kan er meer mee dan ooit. Toch komen ongemakken bij de mobieltjes nog wel steeds voor. In deze blog vertellen wat je ertegen kan doen. 

Mobiel kwijt

De mobiel is een klein apparaat. Handig natuurlijk om mee te nemen, minder handig om hem snel te vinden. Daarom komt het nog wel eens voor dat je je mobieltje kwijt kan raken. Dit is natuurlijk erg vervelend want de telefoon is geen goedkoop apparaat. Echter zijn er veel handige apps die dit kunnen voorkomen. Deze apps ‘tracken’ je telefoon, op deze manier weet je altijd waar je mobiel is. Natuurlijk is het niet handig om deze app alleen op je eigen mobiel te instaleren, anders heb je er alsnog niks aan als je je mobiel kwijt bent. Installeer deze app op je tablet, laptop of zelfs op een apparaat van je vriend of familielid. Zo kan je ieder moment kijken waar je mobiel is. 

Kapot scherm

Een kapot scherm is misschien wel het meest voorkomende ongemakken van een mobiele telefoon. Je mobiel valt uit je broek boven aan de trap, of je laat hem vallen op straat. Wanneer je scherm kapot is kan je er weinig mee doen. Je scherm laten maken is echter geen hogere wiskunde. Er zijn veel bedrijven die dit binnen een uurtje kunnen maken. Alleen even een afspraak maken! 

Een manier om dit te voorkomen is een goed hoesje om je mobiel te doen, of een glas plaatje te zetten over je scherm. Dit glasplaatje voorkomt niet alleen barsten maar ook krassen. Mocht je je mobiel alsnog laten vallen kan het glasplaatje wel kapotgaan, maar is je scherm nog heel. Zo’n glasplaatje is makkelijk te vervangen en niet duur. 

Slechte batterij

Je kent het wel, je bent een dagje weg en je mobiel is al halverwege de dag leeg. Er zijn talloze plekken waar je een mooie foto wil maken. Helaas gaat dat niet met een lege telefoon. Er zijn manieren om je batterij duur zo lang mogelijk te verlengen. Zet je scherm niet te vel, zet de batterij in batterijbesparingsmodus en zorg ervoor dat je batterij zoveel mogelijk tussen de 20 en 80 % zit. Mocht je toch graag een nieuwe batterij willen, kan je makkelijk je iPhone batterij vervangen bij verschillende bedrijven. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*