7 must-have gadgets voor je oudere auto in 2022

In 2022 zullen auto’s steeds meer op computers op wielen lijken. Ze zullen betere veiligheidsvoorzieningen en infotainmentsystemen voor de passagiers hebben, maar zijn ook steeds vaker voorbereid op tal van andere handigheden. Automakers bereiden hun nieuwe voertuigen voor op de toekomst door verschillende snufjes toe te voegen, maar ook je oudere auto’s kun je tegenwoordig zelf verrijken met een aantal handige gadgets. We zetten er een aantal voor je op een rij!

Apple Carplay & Android Auto

Veel nieuwe automodellen zijn al voorzien van Carplay of Android Auto, soms als stand-alone systeem, soms geïntegreerd in andere systemen zoals bij de Ford Fiësta het geval is. Maar als je auto geen van beide heeft, kun je dit apart kopen en zelf inbouwen. Het is goedkoper en gemakkelijker in gebruik dan je zou denken! Voor Carplay sluit je gewoon je iPhone aan en de ingebouwde radio, zoals bijvoorbeeld de 2-Din autoradio, toont vervolgens alle Apple apps. Ook voor Android zijn er verschillende opties verkrijgbaar.

Kofferbak organizer

Een kofferbak organizer is een geweldige gadget om toe te voegen aan je auto – vooral als je veel prullaria hebt. Kies voor een heavy-duty maar inklapbare container met verschillende opbergmogelijkheden. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om je boodschappen in op te bergen, maar ook om al je zonnebrandcrème en andere zomerse spullen bij elkaar op te bergen tijdens je trip richting de zon. Deze organizers zijn relatief goedkoop, maar je vindt ook enkele duurdere versies die van leer gemaakt zijn.

Draadloze telefoonoplader

Nieuwere automodellen zijn al voorzien van draadloze oplaadstations voor smartphones – als je auto er nog geen heeft, zal dat binnenkort waarschijnlijk wel het geval zijn. Wie heeft er nog tijd om met kabels te rommelen? Je hoeft je telefoon alleen maar op een pad te leggen en hij begint meteen op te laden. Hetzelfde geldt voor veel andere gadgets zoals smartwatches of fitnesstrackers. Mocht je auto nog niet voorzien zijn van een ingebouwde wireless charger, koop er dan zelf één!

Achteruitrijcamera

Een ander handigheidje die in nieuwe auto’s verwerkt zit: een achteruitrijcamera. Je hoeft echter geen nieuwe auto te kopen om dit handige snufje te kunnen gebruiken. Je kunt het zelf installeren met behulp van wat online handleidingen en natuurlijk de camera zelf. Dit is vooral handig als je auto nog geen achteruitrijcamera of parkeersensoren heeft.

Laserdetector voor snelheidscontroles

Heb je een hekel aan die vervelende laserdetectoren en snelheidscontroles in de stad of op de snelweg? Rust jezelf uit met een apparaat dat ze kan detecteren. Deze gadget is ook heel geschikt om radars te ontwijken in gebieden zonder verkeersbeperkingen, maar het kan overal gebruikt worden. Dergelijke gadgets kun je op Amazon of Bol kopen voor zo’n 75 euro.

USB oplader

De meeste nieuwe auto’s zijn voorzien van USB poorten, maar je kunt je eigen USB laders – net als draadloze telefoonladers – vrij goedkoop installeren. Sterker nog: je stopt ze eenvoudig in je aanstekerpoort. Ze zijn overal verkrijgbaar en zijn een onschatbare aanvulling als jij of meerdere passagiers de hele tijd smartphones of tablets gebruiken. Zorg ervoor dat ze krachtig genoeg zijn om de meeste van je apparaten snel op te laden!

Hoofdsteun tablet-mount

Als je passagiers – zoals je kinderen – vaak tablets of smartphones gebruiken tijdens autoritten, overweeg dan de aanschaf van een hoofdsteun tabletbevestiging. Deze houders zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en werken met elke tablet of smartphone. Je kunt met deze mounts een tablet of smartphone vastmaken aan de achterkant van je hoofdsteun, zodat de achterpassagiers hun eigen entertainment systeem hebben. Ideaal voor verre reizen!

Kortom: er zijn genoeg gadgets te vinden om je auto te verrijken met handige snufjes. Succes met shoppen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*