Waarom Apple Carplay een must is voor iedere auto

Als u op de meeste mensen lijkt, zie je je auto waarschijnlijk als een verlengstuk van je persoonlijkheid. Het is een weerspiegeling van wie je bent en wat je belangrijk vindt. Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat uw auto over de nieuwste en beste functies beschikt. Een functie die steeds populairder wordt, is Apple Carplay. Hier is waarom u ervoor moet zorgen dat je volgende auto het heeft!

Wat is Apple Carplay en wat zijn de voordelen ervan

Apple Carplay is een infotainmentsysteem dat bestuurders in staat stelt hun iPhone te bedienen via het ingebouwde scherm van de auto. Terwijl sommigen dit misschien als een afleiding zien, zien wij het als een veiligheidsvoorziening. Door je ogen op de weg en je handen aan het stuur te houden, kun je je concentreren op het rijden terwijl je toch toegang hebt tot alle functies van je telefoon. En met Carplay krijg je meer dan alleen toegang tot je telefoon – je krijgt ook Siri, Apple Maps en een hele reeks andere toepassingen. Dus of je nu de weg zoekt of gewoon je favoriete liedje wilt horen, met Carplay zit je goed.

Hoe stel je Apple Carplay in je auto in

Als je een iPhone gebruiker bent en je hebt ooit geprobeerd je telefoon te gebruiken tijdens het rijden, dan weet je dat het een recept voor een ramp is. Je kunt geen routebeschrijving intypen, je kunt geen contacten opzoeken, en je kunt zeker geen smsje lezen zonder je ogen van de weg te halen. Gelukkig is er een oplossing: Apple Carplay. Carplay is een verbeterde smartphone-interface waarmee je met spraakopdrachten en een minimaal aantal knoppen toegang krijgt tot alle functies van je telefoon. Om Carplay te gebruiken, moet je je telefoon verbinden met het infotainmentsysteem van je auto. Als je auto nog geen Carplay heeft ingebouwd, kun je een aftermarket adapter kopen of een auto kiezen die het als optie biedt, zoals de nieuwe Volkswagen Polo.

De beste apps om met Apple Carplay te gebruiken

Of je nu de muziek probeert te veranderen of een sms wilt sturen, het kan moeilijk zijn om dat te doen terwijl je je ogen op de weg houdt. Gelukkig is er een oplossing: Apple Carplay. Met dit systeem kun je geselecteerde apps op je iPhone gebruiken terwijl je je handen aan het stuur en je ogen op de weg houdt. Hier zijn drie van de beste apps om met Apple Carplay te gebruiken.

1. Waze: Deze app is essentieel voor elke bestuurder, en het is nog beter als je hem handsfree kunt gebruiken met Carplay. Waze gebruikt real-time informatie om je te helpen verkeer te vermijden, je route te plannen, en de goedkoopste benzineprijzen te vinden.

2. Spotify: Met Spotify kun je je favoriete muziek streamen zonder ooit je handen van het stuur te hoeven halen. Kies eenvoudig een afspeellijst of artiest, en laat de deuntjes maar stromen.

3. WhatsApp: WhatsApp is een geweldige manier om onderweg in contact te blijven met familie en vrienden. Met Carplay kun je gemakkelijk berichten lezen en beantwoorden zonder je ogen van de weg te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*