Nieuwe Acer Nitro 5-notebooklijn voor de casual gamer

Acer heeft zojuist haar nieuwste Nitro-notebooks aangekondigd, speciaal voor de casual gamers onder ons. De Nitro 5-serie is de eerste tak van de Nitro-familie, waarin modellen uit zullen komen voor elk budget en elk soort gebruik. Consumenten kunnen kiezen uit modellen met – op dit moment – maximaal de NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti GPU. Dit, in combinatie met een Intel Core i7 processor van de 7e generatie, maakt het beestje ook nog eens razendsnel. Modellen met een AMD Radeon RX550 GPU bevatten op hun beurt een AMD-processor uit de A-serie van de 7e generatie.

Absoluut niet de meest krachtige laptop, maar de Nitro 5 van Acer is perfect voor casual gamers met een budget

Alle verschillende modellen binnen de Nitro 5-lijn draaien op Windows 10 en bieden ondersteuning tot 32 GB aan DDR4-geheugen van 2400 MHz. Ook zijn er modellen verkrijgbaar die voorzien zijn van razendsnelle PCIe SSD’s tot 512 GB. Zelf hebben we vergelijkbare SSD’s hier ook in onze computers zitten en het moet gezegd worden: het is een genot om mee te werken. Voor de opslag is gekozen voor harde schijven met een maximale capaciteit van 2 TB en de connectiviteit wordt verzorgd door een Gigabit Ethernet poort, USB 3.1 Type-C, USB 3.0, twee USB 2.0 poorten en een HDMI 2.0 poort die ondersteuning biedt voor refresh-rates tot 90 hz. Sounds good, toch?

De modellen beschikken allemaal over een 1920 x 1080 IPS2 beeldscherm van 15,6 inch. Aangezien geluid voor gamers extreem belangrijk is, is hier Dolby Audio™ Premium- en de Acer TrueHarmony™-technologie voor gekozen. Het design zit overigens ook wel snel: de Nitro 5-serie heeft een matzwarte behuizing en is voorzien van een fijngestreepte afwerkijng. Dan als laatste, maar zeker niet het minst belangrijke, het prijskaartje. De Nitro 5-laptops zijn verkrijgbaar vanaf €1099. Je zal er nog wel even op moeten wachten, want de modellen zullen pas vanaf augustus te koop zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*