Bekijk hoe de Porsche 911 GT2 RS het wereldrecord van Nurburging vernietigt

Autoliefhebbers die meer aandacht besteden aan stijl dan aan performance, vergeten vaak het gerenommeerde race-DNA van Porsche. Bijvoorbeeld omdat het er niet zo flitsend uitziet als bijvoorbeeld een McLaren of Ferrari. Bovendien is het prijskaartje niet zo hoog, dus het kan nooit zo goed zijn als deze exotische auto’s, toch? Deze video van de nieuwe Porsche 911 GT2 RS die de wereldrecordrace op de beruchte 20.6 kilometer lange Nürburgring Nordschleife uitvoert, zou je eraan moeten herinneren dat, zoals de slogan luidt, er geen vervanging is voor een echte, brute Porsche.

Zoals te zien is op de volledige gedetailleerde video van de reeks met recordpogingen wordt de Porsche gereden zoals in een videogame, zwervend van bocht naar bocht met een hoge mate van perfectie, zelfs bij de scherpste haarspeldbochten. De snelheid daalt amper onder de 100 kilometer per uur en haalt regelmatig 200 kilometer per uur en zelfs bijna 300 kilometer per uur op de rechte wegen. De snelheid blijft zelfs in de scherpste bochten bloedsnel dankzij de ongelooflijke stuurkracht van de 911 GT2 Porshe en de ongelooflijk responsieve acceleratie.

Zelfs de verwachtingen van het Porshe-team werden tijdens de rit zwaar overtroffen, wat aantoont dat deze klassieke luxe sportwagen zelfs degenen kan verrassen die denken dat ze het het beste weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*