Harley-Davidson LiveWire

Wat is – afgezien van het verbruik – het grootste verschil tussen elektrische voertuigen en voertuigen met een verbrandingsmotor? Precies: de sound. Dat uitgerekend Harley-Davidson, het merk dat we het beste associëren met stoere motormannen vol tattoos en met lange baarden, nu een elektrische motor heeft aangekondigd, is dan ook een beetje apart. Project LiveWire is nu nog bedoeld als testfase om feedback te vergaren voor een uiteindelijke elektrische motor.

“Project LiveWire is meer te vergelijken met de eerste elektrische gitaar dan met de eerste elektrische auto”, zegt Mark-Hans Richer, Senior Vice-President en Chief Marketing Officer van de Harley-Davidson Motor Company. “Het is een pure uiting van individualiteit in combinatie met een iconische styling. En ja, de motor is toevallig elektrisch. Project LiveWire is een duidelijk statement voor ons als bedrijf en als merk. En de sound is een cruciaal onderdeel van de kick”, zegt Richer. “Denk aan een straaljager op een vliegdekschip. Het unieke geluid van Project LiveWire is speciaal ontwikkeld om hem te onderscheiden van verbrandingsmotoren en andere elektrische motoren in de markt.”

Wij zijn enorm benieuwd, maar met het design zit het in ieder geval wel goed. Ach, zolang we ons niet bang hoeven te maken dat de échte Harleys uit het straatbeeld verdwijnen, vinden we alles prima.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*