Highland Park Freya

Mocht je net als Thomas – een van de redacteuren van Mannenblog.com – een flinke kast vol whisky hebben staan, dan weet je dat Highland Park een merk is waar iedere liefhebber wel een aantal flessen van in zijn collectie heeft staan. Het in 1789 opgerichte merk komt nu met de derde release in de veelgeprezen Walhallacollectie die compleet in het teken staat van de Noorse goden. Na eerder ‘Thor’ en ‘Loki’ uit te hebben gebracht, is nu ook Highland Park Freya te koop.

HP Freya with pack 700mlHighland Park liet zich inspireren door de boeiende en veelzijdige persoonlijkheid van de godin, die model staat voor deze prachtige maar vooral ook erg lekkere single malt whisky (daar gaan we natuurlijk vanuit, we hebben hem zelf jammer genoeg nog niet mogen proeven!). De 15-jaar oude Freya heeft een aroma van witte chocolade dat verrijkt is met tropisch fruit. De smaak is licht zoet, kruidig en rokerig. De fles is gebotteld met een alcoholsterkte van 51,2%.

Global Marketing Manager van Highland Park, Gerry Tosh, is duidelijk over de nieuwe whiskey: “Freya is het enige vrouwelijke element in de Walhallacollectie. Met haar goddelijke evenwicht en spiritualiteit heeft zij een verfrissende en intensiverende invloed op het totaal. In al haar pracht en heerlijkheid weet zij moeiteloos te fascineren. En hetzelfde geldt, naar mijn mening, voor deze zachte en stijlvolle single malt. Freya is onmiskenbaar een Highland Park, maar biedt tegelijkertijd een rijke, volle smaakexplosie waarin de hypnotiserende en dominante eigenschappen van deze befaamde strijdgodin volledig tot hun recht komen.”

De Highland Park Freya is vanaf vorige maand verkrijgbaar bij bij gespecialiseerde whiskyslijters. De adviesverkoopprijs bedraagt € 175,-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*