De Shelby Super Snake Wide Body is een beest van een wagen

Shelby heeft de Mustang Super Snake nog een friemeltje vetter, bruter én dikker gemaakt met deze Wide Body-versie. De pre-productieauto die onlangs werd tentoongesteld laat zien wat Shelby in de toekomst in petto heeft voor auto’s die zijn voorbereid op trackraces. En geloof ons, dat is héél wat!

De wide body Shelby Super Snake concept car is een blik op onze volgende generatie trackauto’s, evenals een demonstratie van Shelby American’s vitaliteit.

De auto heeft, zoals ‘Wide Body’ al aanduidt, een nog dikker uiterlijk dan de al niet heel bescheiden Super Snake. Vooral de bredere wielkasten springen in het oog, maar ook de motorkap steekt een stuk verder de hoogte in. Daarbij zien we ook extra ventilatieroosters achter de voorwielen. “Shelby probeert al sinds 1962 de prestaties naar de absolute max te tillen”, zegt Joe Conway, Co-CEO van Carroll Shelby International en CEO van Shelby American. “De wide body Shelby Super Snake concept car is een blik op onze volgende generatie trackauto’s, evenals een demonstratie van Shelby American’s vitaliteit.”

Zowel aan de voor- als achterkant is de wagen langer geworden dan zijn voorganger. Achter is er dik 10 centimeter bijgekomen, aan de voorkant ruim 6 centimeter. Verder werd ook de ophanging aangepast, kreeg de auto grotere Brembo-remschijven en werden de assen versterkt. Allemaal bedoeld om de 760 pk sterke 5,0-liter V8 te kunnen beteugelen. Het toevoegen van ongeveer vier inch tot spoorbreedte van de auto en twee en een half aan de voorzijde, opende nieuwe mogelijkheden om het sturen en rijden te perfectioneren”, zegt Vince Laviolette, Vice President of Operations van Shelby American.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*