De Temi Personal Robot doet bijna álles wat je wilt!

“While smartphones keep us connected at any time, Temi the personal robot keeps us present anywhere”. Dat zegt Yossi Wolf, bedenker en eigenaar van Temi. Hij bedacht een persoonlijke robot die niet alleen dient als entertainment, maar ook informatief kan zijn.

“Wolf ziet de robot dan ook als een potentiële smart-home hub”

De Temi robot volgt je rond door het huis en is klaar om muziek af te spelen, vragen te beantwoorden en videochats te hebben met familie en vrienden. Hij is zo’n meter hoog, heeft een 10-inch scherm, microfoons, speakers en 60 sensoren. Het totaalprijsje bedraagt zo’n €1.300. “Een zeer geavanceerd stuk technologie”, zegt Wolf. Wanneer je jezelf eerst aan Temi voordoet, moet je wat tijd doorbrengen in je huis. Dubbelklik op een knop op zijn hoofd, en je kan hem laten weten dat hij op een bepaalde locatie is. Het kan zo generiek zijn als “de keuken” of zo specifiek als “de linkerkant van de koffietafel.” Naarmate Temi je begint te volgen, wordt de map voortdurend bijgewerkt en wordt het snelste pad tussen twee plaatsen geleerd. Zodra hij weet waar de keuken is, kan je hem vragen naar de keuken te gaan. Wat niet kan, is hem als een radiografisch bestuurbare auto rondrijden.

Terwijl Roboteam zich concentreerde op de entertainment- en persoonlijkheidsaspecten van Temi, hoopt hij dat andere ontwikkelaars gebruik zullen maken van de open Android SDK. Dat zal Temi meer trucs leren en met meer apparaten koppelen. Wolf ziet de robot dan ook als een potentiële smart-home hub.

Check meer op Robotemi.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*