Uitgelekt: het recept voor de geheime Big Mac-saus!

Het recept voor de wereldberoemde Big Mac-saus wordt al jarenlang met succes geheim gehouden, maar gisteren zou de formule echter tóch online zijn uitgelekt. McDonald’s heeft zelf nog niet bevestigd dat deze 33 ingrediënten inderdaad het Big Mac sausje maken, maar we wilden je het recept toch niet onthouden!

De burger des burgers

Het was dit jaar precies vijftig jaar geleden dat de Big Mac op het menu van de McDonald’s verscheen. Toen kostte hij je overigens slechts 45 cent, how times change! De saus zelf is ooit bedacht door franchisenemer Jim Delligatti, die ook met het idee voor de Big Mac kwam. Ruim twee jaar kostte het hem de juiste ingrediënten bij elkaar te zoeken, maar uiteindelijk kwam hij met het sausje dat vandaag de dag nog steeds op onze Big Macs geserveerd wordt.

Het recept werd uitgelekt op Pinterest. Onder andere gehakte augurken, knoflook- en uienpoeder, eigeel, zout en suiker zijn verwerkt in de saus, maar ook een hoop ingrediënten die je niet zomaar in een supermarkt kan kopen. De kans is dan ook klein dat je het sausje thuis exact na zal kunnen maken… too bad!

De vermoedelijke 33 ingrediënten:

Sojaboonolie, gehakte augurken, twee soorten maïs stroop, verschillende soorten suiker, azijn, verschillende soorten zout, calciumchloride, xanthan gum, kalium sorbaat (een conserveermiddel), pittige delfstoffen, polysorbaat, gedistilleerde azijn, water, eigeel, uienpoeder, mosterdzaad, propyleenglycol alginaat, natriumbenzoaat (een conserveermiddel), mosterdzemelen, knoflookpoeder, groenteproteïne, karamelkleur, paprika extractiemiddelen, soja lecithine, kurkuma en calcium dinatrium EDTA (om de smaak te beschermen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*