Zo onderscheiden pro-gamers zich van amateurs

Wat is het verschil tussen een amateur en een pro-gamer? Dat is niet altijd gemakkelijk te beantwoorden. Het hangt ervan af wat je onder “professioneel” verstaat. Je zou kunnen zeggen dat professionals mensen zijn die een opleiding of ervaring op hun gebied hebben gehad, maar er zijn ook genoeg amateurs met een uitgebreide kennis over hun onderwerp op pro-niveau komen. En opleidingen op gebied van gaming, die zijn er niet. Dus wat onderscheidt een pro-gamer nou eigenlijk van een amateur?

Amateurs spelen videospelletjes voor hun plezier, terwijl profs het doen voor geld – en veel geld. De beste spelers ter wereld kunnen jaarlijks miljoenen dollars verdienen, alleen al door professioneel games te spelen! Dus als je erover denkt om gaming als beroep te nemen, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden.

Oefen, oefen en oefen nóg meer

Een van de belangrijkste dingen die profspelers onderscheidt van amateurs is de enorme hoeveelheid oefening die ze erin stoppen. Iedereen kan een paar uur gaan zitten en een spel spelen, maar om er echt goed in te worden moet je jaren van je leven besteden aan oefenen. De beste spelers ter wereld hebben letterlijk duizenden uren besteed aan het aanscherpen van hun vaardigheden – en er is geen enkele manier waarop je met hen kunt wedijveren als je niet bereid bent hetzelfde te doen.

Maar oefenen is niet alleen urenlang spelletjes spelen; het is ook leren van je fouten en je strategieën verbeteren. Als je een prof wilt zijn, moet je je eigen prestaties kunnen analyseren en manieren vinden om ze te verbeteren. En dat betekent dat je in staat zijn te leren van je eigen fouten en van de fouten van anderen. Veel prof-gamers investeren daarnaast aanvankelijk in bijvoorbeeld Xbox kaarten om direct op het hoogste niveau te kunnen beginnen met trainen.

Ontwikkel een gevarieerd pakket vaardigheden

Behalve spellen spelen moeten profs ook veel andere dingen kunnen doen. Ze hebben soms teammanagers die de logistiek regelen, ze moeten met sponsors omgaan en met fans communiceren. Ze hebben dus zowel sterke communicatieve vaardigheden als leiderschapscapaciteiten nodig. En veel profspelers zenden ook hun eigen spel online uit, dus ze moeten goed zijn in het praten voor de camera. Want let’s face it: de meest bekende prof-gamers kennen we inmiddels van Twitch en YouTube.

Er komt dus veel meer bij prof-gamers kijken dan enkel goed zijn in een spelletje. Dat is ook de reden waarom het niet ongewoon is dat profgamers zichzelf skilled maken in tal van randzaken en ze een paysafecard kopen voor het kopen van apparatuur, maar zich ook richten op het bewerken van video’s of het creëren van online content.

Heb plezier!

Het belangrijkste van het proces om een prof-gamer te worden, is plezier hebben in wat je doet. Het is geen geheim dat mensen die plezier hebben terwijl ze iets doen er meestal beter in zijn. En als het op gamen aankomt, is plezier hebben de sleutel om een pro te worden. Als je geen plezier hebt terwijl je speelt, zul je er nooit goed in worden. Simpel. De beste spelers in de wereld houden van gamen en ze genieten zoveel mogelijk van oefenen en het verslaan van hun tegenstanders. Dus als je een pro gamer wilt worden, zorg dan dat je het om de juiste redenen doet – omdat je van gamen houdt en het tegen de besten wilt opnemen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*