De Hennessey Venom F5 heeft maar één doel: de allersnelste zijn

De Hennessey Venom F5 is een volledig nieuwe hypercar die vanaf de basis is ontworpen en gebouwd met maar één doel voor ogen: de absoluut snelste auto op aarde zijn. Hennessey en het team hebben een volledig nieuw ontwerp, chassis en koolstofvezelbody ontwikkeld gericht op aerodynamica om de laagst mogelijke weerstand te bereiken. Het nieuwe F5-ontwerp heeft een actieve aero die een weerstand coëfficiënt van slechts 0,33 oplevert. Wat dat in het kort betekent? Een bloedsnelle acceleratie- en topsnelheid.

“Versnellen van 0 naar 300 km/u zal minder dan 10 seconden duren, waardoor de nieuwe Venom sneller is dan de huidige Formule 1-racewagens.”

“We hebben F5 ontworpen om tijdloos te zijn, zodat het over 25 jaar nog steeds een niveau van prestaties en ontwerp zal hebben dat ongeëvenaard zal zijn”, aldus John Hennessey, oprichter en CEO van het bedrijf. “De F5 is een geheel nieuwe auto, ontworpen en gebouwd vanaf de basis, van de motor tot het chassis. We verwachten dat de Venom F5, genoemd naar de krachtigste tornado-snelheidswind op de Fujita-schaal, de eerste straatauto is die meer dan 482 km/u kan bereiken. We hebben nauw samengewerkt met Pennzoil om ons over de finishlijn te krijgen.”

Het Hennessey-team ontwikkelt een geheel nieuwe, twin-turbo V8-motor die meer dan 1600 pk zal leveren. De Hennessey-motor wordt gekoppeld aan een 7-traps paddle shift-versnellingsbak met enkele koppeling en levert stroom naar de achterbanden. De Venom zal ook een geheel nieuw lichtgewicht chassis en alle koolstofvezel body hebben, wat de F5 een leeggewicht van 1.338 kg zal geven.

De combinatie van het lichte gewicht, de lage weerstand en het volledige Amerikaanse paardenvermogen van de F5 zal een nieuw niveau van hypercarprestaties opleveren. Versnellen van 0 naar 300 km/u zal minder dan 10 seconden duren, waardoor de nieuwe Venom sneller is dan de huidige Formule 1-racewagens. Nul tot 400 km/u en weer remmen tot stilstand zal minder dan 30 seconden bedragen. De topsnelheid van de Venom F5 zal naar verwachting de 480 km/u overschrijden. De basisprijs voor de Venom F5 is 1,6 miljoen dollar, zo’n 1.4 miljoen euro. Het bedrijf is van plan om 24 exemplaren te bouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*