Hier moet je aan denken bij de aanschaf van een nieuwe auto

Hoe je nieuwe auto eruit moet gaan zien, heb je vast al helemaal voor ogen. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden bij het kopen van een nieuwe wagen? Tijdens je zoektocht en de aanschaf komt er een hoop op je af. We helpen je op weg met een aantal tips, waaronder het afsluiten van de juiste verzekering voor je auto.

Goed om te weten…
Zonder een autoverzekering mag je de weg niet op. Staat het kentekennummer van de nieuwe auto op jouw naam? Dan ben je vanaf dat moment verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Natuurlijk mag je deze basisdekking naar wens uitbreiden en aanvullen. Zo is het bijvoorbeeld verstandiger om een relatief nieuwe auto All Risk te verzekeren. Dan is niet alleen de schade aan anderen en andermans spullen gedekt, maar ook de schade aan je eigen voertuig.

Wat is je budget?

Bepaal van tevoren hoeveel je kwijt kunt en wil zijn aan je nieuwe auto. Het is makkelijk om in de verleiding te komen als je je droomauto in de showroom ziet staan. Toch is het belangrijk om realistisch te blijven. Zo voorkom je dat je uit de financiële problemen blijft. Kortom: zet je budget op papier en wijk hier niet van af.

Waar heb je de auto voor nodig?

Gadgets en andere toeters en bellen zijn leuk, maar begin bij het begin: de zaken waar je de auto voor wil gebruiken. Als je lange afstanden naar je werk gaat afleggen, is comfort extra belangrijk. Als je geregeld met de auto op wintersport of een roadtrip wil, dan is het handig om voldoende laadruimte te hebben zodat alle nodige bagage mee kan. Ga je de auto vooral voor boodschappen gebruiken? Dan kan een compacte auto die zuinig rijdt juist weer fijn zijn.

Wat zijn je wensen?

Kiezen voor de standaarduitrusting is natuurlijk het voordeligst. Biedt je budget ruimte voor aanvullende opties? Zet dan de opties met de hoogste prioriteit op een rijtje. Denk aan airconditioning, een achteruitrijcamera of je mobiel draadloos opladen. Kijk daarna wat er wel en niet binnen je budget past.

Slim onderhandelen

Laat je niet onder druk zetten tijdens je zoektocht of het aanschafproces. Neem je tijd om modellen en prijzen te vergelijken, en maak altijd op je gemak een proefrit. Wanneer je je keuze hebt gemaakt is het tijd voor de onderhandeling. Door slim te onderhandelen kun je je nieuwe auto voor een prettigere prijs op de kop tikken. Ben je hier geen ster in of weet je gewoon niet zoveel van auto’s af? Vraag een familielid of vriend(in) dan om met je mee te gaan. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*