Cruise door de stad met de high-end stadsracer Amsterdam Elite

Het in 2009 opgerichte Lekker Bikes, dat bestaat uit een samenwerking tussen Nederlandse en Australische fietsenliefhebbers, heeft de nieuwe Amsterdam Elite gelanceerd. Deze ultieme stadsracer was al een hit in Sydney en Melbourne, maar is nu ook eindelijk in Nederland verkrijgbaar. De bike beschikt over klasse en een flinke dosis robuustheid.

“Het voordeel is dat de aandrijfriem geen smering nodig heeft en zo goed als onderhoudsvrij is”

Het was oprichter Meindert die Amsterdam ooit verliet voor het Australische Bondi Beach, waarna hij direct verliefd werd op alles wat het land te bieden had. Toch miste er één ding: zijn geliefde fiets. Inmiddels zijn we dus alweer 8 jaar verder en zijn de Lekker bikes dé favoriet van menig fietser rond de kustgebieden van Sydney en Melbourne. Het nieuwste model, de Amsterdam Elite, is ontwikkeld op basis van een fixie-bike geometrie en komt in een stoere Space Blue uitvoering.

Qua features zit het ook allemaal wel goed. De nieuwe bikes van Lekker maken gebruik van een duurzame kunsstof aandrijfriem: de Gates Belt Drive, dezelfde aandrijfriem die gebruikt wordt in Harley Davidson motors. Het voordeel is dat de riem geen smering nodig heeft en zo goed als onderhoudsvrij is. Scheelt je veel ellende, kunnen we je verklappen! De Amsterdam Elite is verkrijgbaar in drie verschillende versies qua versnellingen: single speed, 3-speed en NuVinci. Kies je voor de NuVinci N330 versie, dan ontvang je een schakelsysteem zoals je hem nog nooit geprobeerd hebt. Schakelen gaat namelijk compleet geruisloos en het aantal ‘standen’ is oneindig. Hoe dat er precies uitziet, weten we niet precies, maar hopelijk gaan we dat binnenkort eens uittesten.

De bikes zijn verkrijgbaar van 598 euro voor de Single Speed tot 1.098 euro voor de NuVinci variant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*